Güçlü Dayanışma ile Mesleki Gelişime: İnsan Kaynakları Meslek Derneği 14 Mart Ön Lansman

Morbi vitae purus dictum, ultrices tellus in, gravida lectus.

Kuruluşumuzun ön lansmanı; 14 Mart 2019’da, Ankara İK Platformu üyeleri, insan kaynakları sektör profesyonelleri ve çeşitli alanlardan uzmanlarla Ankara The Green Park Hotel’de gerçekleşti.

Kuruluşumuzun ön lansmanı; 14 Mart 2019’da, Ankara İK Platformu üyeleri, insan kaynakları sektör profesyonelleri ve çeşitli alanlardan uzmanlarla Ankara The Green Park Hotel’de gerçekleşti.

İKMD Yönetim Kurulu Başkanı, aynı zamanda Man Türkiye A.Ş İnsan Kaynakları Direktörü Mustafa İskifoğlu’nun yaptığı giriş konuşmasıyla başlayan program, sponsor firma Gi Group Ticari Müdürü Caner Tamcan ve HR Dergi Genel Müdürü Alper Toper’in konuşmalarıyla devam etti. İKDM genel tanıtım konuşması ve kurucu üyelerin tanıtımı Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa İskifoğlu tarafından yapıldı.

Mustafa İskifoğlu’nun konuşmasından satır başları şu şekilde; “Ankara İnsan Kaynakları Platformu, benim de aralarında bulunduğum bir grup gönüllü kurucu üye tarafından Türkiye’de İnsan Kaynakları alanında duyulan önemli bir ihtiyacı karşılamak amacıyla kurulmuş ve ilk toplantısını Başkentin önde gelen sanayi kuruluşlarının insan kaynakları yöneticilerinin katılımı ile 14 Mayıs 2013 yılında MAN Türkiye tesislerinde gerçekleştirmiştir.

14 Şirket ile başladığımız bu yolculukta önemli katılımlar elde ettik, geliştik, büyüdük, güçlendik. Hali hazırda ilk 500 şirket arasında yer alan 42 firma platformumuzun üyesi. Periyodik olarak düzenlediğimiz toplantılarda; şirketlerimiz endüstriyel çalışma hayatı ve son gelişmelerle ilgili sunumlar gerçekleştirmekte, uzman konuşmacılar bilgi paylaşımlarında bulunmaktadır. Gerçekleştirdiğimiz etkinliklerimizin yanı sıra büyük kuruluşlar, akademik çevreler ve öğrencilerle işbirlikleri geliştirerek, verimli çalışmalara imza atıyoruz. Yasal gelişmelerin takibi olmak, ortak sosyal sorumluluk çalışmaları yapmak, iyi uygulamaları paylaşmak ve mesleki işbirliğini arttırmak gibi birçok alanda önemli kazanımlar elde ediyoruz ve alana katkı sağlıyoruz. Hepsinden önemlisi nedir biliyor musunuz? Birbirimizden öğreniyoruz… Bu platform; kurulduğu günden bu güne kadar yaptığı her etkinlikle fark yaratmayı başarabilmiştir… En önemli farkımız ise birbirimize olan samimi ve gönülden bağlılığımız… Bu açıdan bakıldığında bu platform: gerçek bir dayanışma ve meslektaşlık yaklaşımı ile Türkiye’de ilk ve tek örnektir. Bir Rol modeldir.

Bizler, platform olarak artık önemli bir olgunluğa ulaştığımızı düşünüyoruz. Sizlerle bir araya geldiğimiz toplantılarımızın haricinde, yine sizlerden aldığımız güçle platformu yapılandırma toplantıları yaptık. Bizlerin çok iyi bildiği ve iş yerlerimizde kullandığımız motto olan “ İşi en iyi yapan bilir” felsefesi ile yola çıktık. Bu alanda çalışan meslektaşlarımızın ve çalışma hayatının ihtiyaçlarını en iyi bilenlerin bizler olduğuna inancımız tamdır. İşte, 2013 yılında birlikte yola çıktığımız bu amatör ruhumuzu biz profesyoneller olarak İnsan Kaynakları Meslek Derneği’ne dönüştürüyoruz. Türkiye’de bu mesleği icra edenlerin güçlü bir dayanışmayla kendilerine ait bir derneğe ihtiyaçları var. Bu dernek, İnsan Kaynakları alanına giren her konu ile ilgili bireysel veya kurumsal olmak üzere herkesin içinde olabileceği bir üst çatı kuruluştur.”…

“İnsan Kaynakları mesleğini icra eden bireylerin ve tüm kurumların tek referans noktası olarak dayanışma içerisinde bulunabilecekleri mesleki üst yapı olmak. Çalışma hayatına liderlik edebilecek çağdaş, güncel, katma değer yaratabilen, evrensel ve rekabetçi çözümler üreterek vizyonumuzla, uluslararası alanda rekabet edebilir, tutunabilir ve sürdürülebilir insan kaynağı oluşturmak temel amaçlarımız arasındadır. Türkiye’nin çalışma yaşamı kalitesini iyileştirmeye yönelik çalışmalar yapmanın yanı sıra tüm firmalarımıza rehberlik etmek ve gelecekteki değişimlere ve yeniliklere öncülük edecek politikalar geliştirmeyi misyonumuz olarak belirledik. Vizyon ve misyonumuz doğrultusunda, derneğimiz, İnsan Kaynakları alanında bir çatı kuruluş olmayı, herkese rehber olacak bir duruş sergilemeyi ve Türkiye’de İnsan Kaynakları mesleğini resmi olarak temsil etmeyi amaçlıyor. İnsan Kaynakları mesleğinin Türkiye’deki gelişimine öncülük etmek, endüstrinin ihtiyaçları ile hizalanmış eğitim çalışmalarına öncülük etmek ve bu konunun önemine farklı çözümler üreterek istihdamı arttırıcı projeler hazırlamak, kalifiye iş gücü için çalışmalar gerçekleştirmek ve yeri geldiğinde arabuluculuk faaliyetlerinde bulunmak temel amaçlarımızdan en dikkat çekenleridir.”

… Programın ilerleyen süreçlerinde İKDM Genel Başkan Yardımcılığı görevini üstlenen FNSS Savunma Sistemleri A.Ş Organizasyonel Gelişim Müdürü Turan Barış Arpacı ve Sayman Üye Endoks Enerji Sistemleri İnsan Kaynakları Müdürü Deniz Ulusan birlikte yaptıkları konuşmalarında katılımcılara interaktif bir soru cevap ortamı yaşattılar. İKDM yönetim kurulu üyeliği görevini üstlenen, aynı zamanda Kar-Der Yönetim Kurulu Başkanı olan, Ankara Üniversitesi İnsan Kaynakları Yönetimi Anabilim Dalı Bölüm Başkanı Prof. Dr. Recep Varçın; İK Platformu olarak 2013 yılında serüvenine başlayan ve şu anda dernekleşen bu oluşumun insan kaynakları sektörünün birlik olma yolunda üstlendiği rolün önemi ve ciddiyeti üzerinde duran bir konuşma yaptı.

Türkiye’nin ilk 500 şirketi arasında yer alan, aynı zamanda Ankara İK Platformu üyesi olan 42 şirketin temsilcileri katılımcılar arasında yerlerini alırken, program yoğun bir katılım ve ilgiye ev sahipliği yaptı. Kapanışını, katılımcılardan soruların alınması ve İKMD Ritim Atölyesiyle yapan etkinlik renkli görüntülere sahne oldu.

Galeri