Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi Başkanlığının “Staj Seferbirliği” programına başvurular başladı!

Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi Başkanlığı koordinasyonunda “Senin için SeferBiriz” temasıyla üniversite öğrencilerine yönelik hazırlanan “Staj Seferbirliği” programı başvuruları “kariyerkapisi.cbiko.gov.tr” üzerinden alınacak.

Geçen yıl pilot uygulaması başarıyla tamamlanan ve bu yıl ikincisi düzenlenen “Staj Seferbirliği” programı ile 50 bini aşkın üniversite öğrencisine staj imkanı sağlanması hedefleniyor.

Kamu kurumları ve gönüllü özel sektör kuruluşları, Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi tarafından oluşturulan stajyer havuzundan, adaylara, kişisel bilgilerini görmeden akademik, sosyal ve sportif başarılarından oluşan yetkinlik puanlarını baz alarak, liyakat esaslı ve şeffaf bir yöntemle staj teklifi sunacak. Adaylar, bu teklifler doğrultusunda istedikleri kurumda veya kuruluşta, karşılıklı belirlenecek tarih aralığında yıl sonuna kadar staj yapabilecek.

Staj programına kayıt yaptırmak isteyen üniversite öğrencileri, programın detaylarını Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi ve “Staj Seferbirliği” resmi Twitter, LinkedIn, Instagram ve Facebook hesapları (@tccbiko ve @stjseferbirligi) adresinden takip edebilecek. Başvurular  22 Mart’a kadar “kariyerkapisi.cbiko.gov.tr” üzerinden yapılabilecek.

STAJ SEFERBİRLİĞİ NEDİR?

Üniversite öğrencilerinin istihdamı için büyük önem arz eden stajın kapsamı, kamu ve özel sektörde yaygınlaştırılarak sadece teknik fakültelerde öğrenim gören veya bilinen üniversitelerde okuyan öğrencilere tanınan bir fırsat olmaktan çıkarılarak, tüm bölümleri ve üniversiteleri kapsayacak şekilde genişletildi.

“Staj Seferbirliği” kapsamına getirilen bir diğer yenilik ise bu yıl programa ön lisans öğrencilerinin de dahil edilmesi oldu. Böylece fırsat eşitliği çerçevesinde lisans öğrencileri kadar ön lisans öğrencilerinin de kariyer gelişimlerinin desteklenmesi hedeflendi.

“Senin için Seferbiriz” temasıyla yürütülen program kapsamında bu yıl 50 binin üzerinde gence staj imkanı sağlanması ve kariyer yolculuklarının desteklenmesi öngörüldü.

Bu arada, öğrencilerin yasal hakları Mesleki Eğitim Kanunu gereğince gözetilerek sigortaları üniversitelerince yapılacak, staj ücretleri ise ilgili kurumlar tarafından ödenecek. Tüm bu süreçler, sistem üzerinden takip edilecek.

Staj programına kayıt yaptırmak isteyen üniversite öğrencileri duyuruları Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi ve “Staj Seferbirliği” programı resmi Twitter, LinkedIn, Instagram ve Facebook hesapları (@tccbiko ve @stjseferbirligi) ve resmi websitesi “cbiko.gov.tr” adresinden takip edebilecek.

STAJ SEFERBERLİĞİ BAŞVURU EKRANI İÇİN TIKLAYINIZ!

Kaynak: https://www.milliyet.com.tr/gundem/staj-seferberligi-nedir-nasil-basvurulur-kariyer-kapisi-staj-basvuru-ekrani-2021-6437795